Another state of art

Wanneer: Dinsdag 20 juni
Tijd:           20.30 – 23.45 uur
Waar:        Verzetje

MAARIS:

Blues muzikanten Mariska Brink (zangeres) en Chiron Schut (gitarist) hebben tijdens hun samenwerking een band gevormd samen met Pandu Windartono (drums) en Arnout Arkenbout (Hammond). Mariska Brink en Chiron Schut hebben doordachte, niet geheel standaard blues songs geschreven. De rauwe blues stem van de zangeres, het bijzonder goeie door Jimi Hendrix geïnspireerde gitaarspel van de gitarist, het huilende geluid van de Hammond waarop zelfs de bas wordt gespeeld en de heerlijke drumpartijen zorgen ervoor dat je even terug in de tijd gaat.

Foto: Markus Hanger

 

SHARP!

“Het moment dat ik als kind uit mijn vaders platenkast de zwarte plaat met de witte puntschoenen pakte. Dat zal ik nooit vergeten.” zegt frontman Fred Goverde. “Die sound! Zo energiek, zo strak, zoveel kloten! Dat had ik nog nooit gehoord.”

Het concept van de Groningse band SHARP! is simpel. Zij brengen een ode aan de plaat ‘ Look Sharp!’ uit 1979 van Joe Jackson. Hij wordt helemaal gespeeld. Hard, loeistrak en puntig, zoals het hoort.

SHARP! wordt aangevoerd door Goverde, op gitaar en vocalen, aangevuld door Deez Epskamp op drums en Haico Menger op bas.

Hits als ‘Is She Really Going Out With Him?’ en de titeltrack ‘Look Sharp!’ worden door het rocktrio op rauwe, vuige wijze gebracht. Met volle overtuiging jagen de drie jongens, natuurlijk in zwart pak gekleed, door de sexy ska-popnummers heen.

Foto: Sylke van Wieren

 

Reckless Jones

Reckless Jones is het nieuwste project van zanger, mondharmonicaspeler en toetsenist Tollak Ollestad.

De geboren Alaskenaar groeide op in Seattle. Waarna hij 20 jaar heeft gewoond in Los Angeles. Waar hij alle jaren optredens gaf en opnames heeft gemaakt met bands/artiesten als Don Henley, Earth Wind & Fire, Natalie Cole, Al Jarreau, Michael McDonald, juweel, Seal, Andrea Bocelli en vele anderen.

“Reckless Jones” is een eerbetoon aan alle van de grote Blues-artiesten die Tollak hebben beïnvloed aan het begin van zijn muzikale leven. Terwijl op hetzelfde moment elementen uit zijn diepe liefde voor Soul muziek en andere eclectische muzikale inspiraties er een opwindende samensmelting en werkelijk uniek optreden van maken.

YLVALIE

Ylvalie is een singer-songwriter uit Groningen. Nadat ze enige tijd op haar zolderkamer liedjes heeft geschreven, heeft ze besloten deze aan de buitenwereld te laten horen. Het afgelopen jaar heeft ze zich geconcentreerd op het uitwerken van haar nummers met een band. De band bestaat uit Trefi Bashir(drums),Bram Vink(Bas),Chiron Shut(gitaar),Ramon Rabbers(toetsen). De nummers variëren van blues en soul naar swingende pop.

Nu is de tijd aangebroken om deze nummers aan iedereen te laten horen!