Moesje

Moesje tijdens het IMPRESSFEST Noorderpoort

Op 23 juni speelt Theater De Steeg haar nieuwe voorstelling Moesje op het ImpressFest Noorderpoort. Een voorstelling over de (complexe) relatie tussen moeders en dochters.

Moesje is een voorstelling over de complexe relatie tussen moeders en dochters. Zonder je moeder had je niet bestaan en haar opvoeding bepaalt in belangrijke mate wie jij bent. Wat voor moeder/dochter je ook treft, de rest van je leven heb je met haar te maken. En dat wil wel eens wringen… Welke adviezen geef je aan je dochter mee en welke adviezen neem je van je moeder aan? Wat leer je van je dochter en hoe zorg je dat ze niet dezelfde fouten maakt als jij? Kan je je moeder zien als meer dan alleen een opvoeder en kunnen moeders en dochters misschien zelfs vriendinnen zijn? Paradoxaal genoeg is al die moederliefde nodig om de dochter uiteindelijk zelfstandig te laten zijn, los van haar moeder. Ook dat losmaken gaat niet altijd zonder strijd…

Moesje is een voorstelling waarin dochters niet alleen de schoenen van hun moeders lenen, maar er ook eens daadwerkelijk in gaan staan, op zoek naar de vrouw die zij hun Moesje noemen. Neem dus vooral je moeder/(puber)dochter mee naar de voorstelling!

Datum:                                      vrijdag 23 juni
Tijd:                                            16.30 uur en om 20.00 uur
Locatie:                                     The White House

Reserveren@noorderpoort.nl

*De tickets dienen tot een half uur voor aanvang van de voorstelling te worden afgehaald. Als dit niet gebeurd worden de tickets opnieuw in de verkoop gezet en wordt uw reservering geannuleerd. De tickets kunt u afhalen en betalen bij de kassa op het festivalterrein. U kunt hier zowel contant als met PIN betalen.

Theater De Steeg

Theater De Steeg maakt theatervoorstellingen voor jongeren, over actuele onderwerpen. Voorstellingen waarmee we een discussie op gang brengen en jongeren uitdagen om eens met een andere blik naar de wereld om hen heen te kijken. Bijzonder aan onze werkwijze is dat we in al onze voorstellingen werken net jonge acteurs (17-23 jaar). Zij staan niet alleen op het toneel, maar spelen ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van de voorstellingen, die daardoor zeer herkenbaar zijn voor de jongeren in het publiek: “Ik wist dat het acteurs waren, maar eigenlijk was het mijn eigen verhaal dat ik zag.” Jaarlijks speelt De Steeg zo’n 300 voorstellingen voor ongeveer 15.000 jongeren.